volg ons:

INTERVIEW: DJ Frank Clarck over zijn carrière


Frank Van Hout (47) uit Lommel maakt als DJ Frank Clarck professionele muziekproducties in zijn ultramoderne studio Maxxline. Met zijn projecten Funk Factory en Biacco scoorde hij al wat internationale hits en het nummer ‘You belong to me’ kon ook op heel wat draaitijd rekenen. Over een paar weken brengt hij zijn nieuwe houseplaat ‘Now or Never’ uit en voor dit najaar staat er nog een samenwerking met een toptalent van The Voice van Zuid-Afrika gepland. Een drukke agenda, maar hij vond toch nog de tijd om ons te woord te staan!

Hoe ben je in de muziek gerold?

Toen ik 7 jaar was, startte ik met gitaarlessen. Na een paar jaar kreeg ik meer en meer interesse voor elektronische muziek, zoals die van Jean-Michel Jarre bijvoorbeeld. Met mijn computer van Commodore kon ik destijds 4 klankjes gelijktijdig afspelen en daar maakte ik mijn eerste elektronische compositie mee. Dat viel toen in de smaak bij velen en op de middelbare school scoorde ik uiteindelijk mijn eerste internationale hit met mijn project Funk Factory en het nummer ‘Got D Funk’. Die plaat is overal grijs gedraaid.
 

Wat is de leukste herinnering uit je carrière tot nu toe?

Ik heb al met heel veel topproducers mogen samenwerken. Het meest memorabele moment stamt echter uit mijn jeugd: als tiener had ik een doorbraak met mijn plaat Funk Factory, waarmee ik met grote namen op verschillende verzamelcd’s stond, zoals onder andere de zangeres Gala met het nummer ‘Freed from Desire’.

 

Wat hoop je nog te bereiken?

Ik heb al veel bereikt, maar toch zou ik heel graag nog een wereldhit scoren. Ook met een topartiest samenwerken of een officiële remix maken van een wereldhit staan nog op mijn lijstje. Remixen is dan ook mijn specialiteit en dat doe ik zelfs tijdens livestreams die heel druk bezocht worden. Mijn eigen muziek draaien op Tomorrowland staat ook in de top 3 van dingen die ik nog wil bereiken.


Met wie zou je graag eens willen samenwerken?

Dan denk ik aan Justin Bieber, Aloe Blacc, Mabel, Madonna…
 

Vind je het leuker om zelf muziek te maken of om anderen te begeleiden?

Ik vind het heel leuk om zelf muziek te maken. Door het feit dat ik keyboard, drums en percussie speel, kan ik zelf al een mooi arrangement samenstellen.


Wat is jouw ultieme tip voor mensen die ook een muziekcarrière willen?

Het belangrijkste in deze sector is je doorzettingsvermogen. Iedereen wil namelijk carrière maken, maar het is slechts enkelen gegeven om de wereldtop te bereiken. Vind een manager die je advies kan geven over wat je wel en beter niet doet. Voor mij heeft het onder andere al opgeleverd dat de naam DJ Frank Clarck bij een merkenbureau is geregistreerd, dat er een nieuw professioneel logo gemaakt is en dat alle contracten juridisch worden beoordeeld.